Блог - Фотоволтаични и системи за възобновяеми енергийни източници

Повечето нови слънчеви панели запазват 80% производителност след 30 години
Новите слънчеви панели запазват 80% КПД след 30 годиниПетгодишно проучване на Sandia Labs за деградацията на соларните модули показва, че 13 от 23 тествани типа модули имат ефективен живот над 30 години.
Виж още
Основни стъпки при изграждане на Фотоволтаична електроцентрала
Основни стъпки при изграждане на ФЕЦВсе по-нашумяла става темата за производство на т.нар. зелена енергия, или това е производството на енергия от възобновяеми енергийни източници /ВЕИ/. Най-предпочитаното от инвеститорите и най-достъпно за момента, е производството от фотоволтаични електроцентрали /ФЕЦ/ използващи слънчевата енергия.
Виж още
Отпущат до 15 хил. лв. за фотосолари на къщата
Отпущат до 15 хил. лв. за фотосолари на къщатаДомакинствата ще имат възможност да получат пари по Плана за възстановяване и устойчивост за изграждане на фотоволтаични системи за производство на ток за лично потребление, както и за системи за затопляне на вода чрез слънчева светлина.
Виж още

Този уебсайт анализира поведението на посетителите, т.е. използването на "бисквитки" за целите на измерване, оптимизиране и персонализиране на съдържанието. Партньорите ни за социални и анализи могат да обединяват тази информация с други данни, които вече имат. В Политика за поверителност можете да получите повече информация за това. Като продължавате да сърфирате в сайта, вие се съгласявате тази обработка на данните от оператора на сайта и трети страни да бъде оттеглена по всяко време за в бъдеще.
OK